30ml/2 eetlepels olijfolie
1 klein gesnipperd uitje
1 teentje geplet knoflook
75g gesneden worteltjes
75g gesneden courgettes
75g gesneden champignons
1 blik gepelde tomaten
175ml kippenbouillon of groentebouillon
Â1/2 eetlepel bruine suiker
zout en peper voor de smaak
200g pasta naar keuze (kook volgens de aanwijzingen op de verpakking)
Verwarm de olie in de pan, doe er de ui en het knoflook bij en laat 3 minuten op het vuur staan. Voeg de wortels, courgettes en champignons erbij en laat 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Voeg de tomaten, bouillon en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog eens 10 minuten sudderen. Roer de saus tot puré. Als je wil, kan je 30 tot 45ml/ 2 á 3 eetlepels mascarpone door de saus roeren. Vermeng de saus in de pasta.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier