Voor 4 personen:
400 g macaroni
2 uien
2 tot 3 pijlinktvissen
1 glas witte wijn
zout
gedroogde hete pepers
200 g ricottakaas
140 g geconcentreerde tomatenpuree
De inktvissen prepareren: de kop van het lichaam trekken, het zakje inkt voorzichtig verwijderen zodat de inkt niet wegvloeit, de ingewanden en het kraakbeen verwijderen en de ogen uitsnijden. De inktvis wassen en in stukken snijden. De uien klein snijden en stoven in olijfolie. De tomatenpuree toevoegen en alles 20 minuten stoven op klein vuur. De inkt, de inktvis en de witte wijn toevoegen en alles inkoken tot de saus dik genoeg is. Kruiden met zout en geplette hete pepers. De deegwaren beetgaar koken in gezouten water. Het kookvocht afgieten. De saus mengen met de deegwaren en over warme borden verdelen. De top met blanke ricotta bedekken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier