Pasta met courgettesaus

Directly above shot of pasta on table © Dit is een algemeen beeld van pasta en behoort niet tot het recept.

Een snelle Italiaanse pasta met verse groenten, dat is wat in veel gezinnen de ideale avondmaaltijd is.

Een snelle Italiaanse pasta met verse groenten, dat is wat in veel gezinnen de ideale avondmaaltijd is.

Voor 4 personen

3 courgettes

een glas melk of room

enkele eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

peper en zout

100 g geraspte parmezaankaas

2 eetlepels pijnboompitten

300 g (of meer, volgens de appetijt) volkoren spaghetti

Bereiding

1. Snijd de courgettes in blokjes (ongeveer 1 cm). Fruit ze aan alle kanten in olijfolie. Zet na enkele minuten het vuur zachter, zodat de groente gaar suddert. Voeg de fijngesneden knoflook, peper en zout. Wanneer het vocht uit de groente is verdampt, voeg je wat melk of room toe. Laat de courgette in totaal zo’n 20 minuten sudderen.

2. Kook ondertussen de deegwaren al dente (beetgaar). Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Rasp de parmezaankaas.

3. Giet de spaghetti af en verdeel over vier warme borden. Op ieder hoopje deegwaren komt een grote lepel courgettesaus. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content