Pasta & basta met verse tonijn
Voor 4 :
Voor 4 :
300 à 400 g dunne pasta (spaghettini)
blikjes ansjovis op olie
enkele tenen knoflook
1 vlootje Philadelphia, verse kaas met peper
100 g jonge spinazieblaadjes
4 stukken geelvintonijn
1/2 blikje gecondenseerde melk
eventueel wat room
Versiering :
geroosterde sesamzaadjes
of pijnboompitten
Kook de pasta bijna gaar in voldoende water met een weinig olijfolie en een koffielepel zeezout. Giet het kookvocht af en spoel de spaghettini zodat de pasta niet samenklit. Gebruik de nog hete kookpot om de ansjovissen te laten uitzweten en voeg de geplette look toe. Roer de schoongemaakte jonge bladspinazie onder de ansjovis en meng met de uitgelekte pasta. Zet het deksel op de pan.
Bak de tonijn in een pan met een scheut olijfolie snel aan alle kanten. Kruid de vis met peper van de molen en andere viskruiden naar keuze. Hou de tonijnstukken eventjes warm buiten de pan en deglaceer de bakpan met de gecondenseerde melk en, indien gewenst, met wat room. Giet deze saus over de pasta in de kookpot. Dresseer de pasta en de tonijn op warme borden. Leg een flinke dot Philadelphia met peper op de pasta en dien op. Werk het gerecht af met geroosterde sesamzaadjes of pijnboompitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier