Passievruchtentaartje met een coulis van rode vruchten

© Getty

Voor vier personen
  • 250 g platte kaas
  • 1/4 l room
  • 5 passievruchten
  • 2 eieren
  • 3 blaadjes gelatine
  • het sap van een citroen
  • suiker
  • enkele plakjes biscuit of cake.
Coulis
  • 500 g rode vruchten (bosbessen, braambessen, rode bessen, frambozen en aardbeien, afhankelijk van het seizoen)
  • het sap van 2 citroenen
  • suiker
Bereiding
  1. De passievruchten doormidden snijden, het vruchtvlees eruithalen en door een zeef wrijven om de pitten van het sap te scheiden.
  2. De dooiers scheiden van de eiwitten. Het wit tot schuim kloppen.
  3. De gelatineblaadjes weken in koud water, uitknijpen en in een weinig warm water oplossen.
  4. De dooiers en de platte kaas mengen. Het sap van de passievruchten, het citroensap, de opgeloste gelatine en suiker naar smaak toevoegen. Daar de geklopte room en vervolgens de eiersneeuw door spatelen.
  5. De verkregen mousse in vormpjes doen: een laag mousse, een dunne schijf biscuit, weer een laag mousse, een dunne schijf biscuit, om met een laag mousse te eindigen. Het geheel in de koelkast laten opstijven.
  6. De rode vruchten, het citroensap en suiker naar smaak in een pannetje doen en enkele minuten laten doorkoken onder voortdurend roeren. Het geheel door een zeef doen en laten afkoelen.
  7. De mousse uit de vormpjes halen en op borden schikken. Garneren met rode vruchten en overgieten met coulis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content