Parmentier van kip op Thaise wijze

  • Moeilijkheid

Voor 4:

500 g grofgehakt kippenvlees

2 rode uien, in plakjes gesneden

1 bundeltje verse koriander

12 blaadjes Thaise basilicum

1 citroenblad

2 teentjes knoflook

1 heet chilipepertje

1 el limoensap

2 el vissaus

arachideolie

Aardappelpuree:

6 grote aardappels

20 g boter

1 dl melk

1 dl room

peper en zout

paneermeel (facultatief)

Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet het kookvocht af en laat ze dampen. Pureer de aardappelen, voeg room, melk, peper en zout toe. Meng de puree met gehakte korianderstengels. Bewaar de korianderblaadjes. Versnipper het citroenblad (niet de nerf).

Verwarm wat olie in wok of pan, voeg citroenblad en fijngehakte knoflook toe en even later het grofgehakte kippenvlees. Laat kort bakken op groot vuur en voeg limoensap toe. Kruid met peper en zout en haal de pan van het vuur. Voeg de uiringen, de versneden Thaise basilicum en vissaus toe en meng alles.

Smeer een ovenschaal in met boter, breng een laag puree aan, vervolgens een laag kip en opnieuw een laag puree. Bestrooi met wat paneermeel en zet de parmentier 30 minuten in een oven van 180°C. Haal uit de oven en versier net voor het opdienen met blaadjes koriander.

* De Thaise ingrediënten zijn te koop in de Aziatische winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content