Ingrediënten

Voor 4:

  • 24 mooie, ronde Parijse worteltjes
  • zout
  • 50 g gezouten boter
  • Wortelloof

Borstel de worteltjes en spoel ze. Schik ze goed tegen elkaar in één laag in een kookpan. Giet er water bij tot ze onder staan. Voeg er zout bij en laat ze op een matig vuur onder deksel 20-25 min. garen. Controleer met de punt van een mes.

Schep 1-2 dl kookvocht uit de pan en verwarm het samen met de boter in een braadpan. Pocheer daarin het loof. Dien onmiddellijk op in een warm bord, na het verwijderen van wortelschilletjes.

Borstel de worteltjes en spoel ze. Schik ze goed tegen elkaar in één laag in een kookpan. Giet er water bij tot ze onder staan. Voeg er zout bij en laat ze op een matig vuur onder deksel 20-25 min. garen. Controleer met de punt van een mes. Schep 1-2 dl kookvocht uit de pan en verwarm het samen met de boter in een braadpan. Pocheer daarin het loof. Dien onmiddellijk op in een warm bord, na het verwijderen van wortelschilletjes.