Voor de parfait:
100 g zwezerik
40 g eekhoorntjesbrood
1 sjalot
20 g room
10 g sherry tijm
laurier
witte peper
fleur de sel
1 dl room, lobbig geslagen
Voor de beignet:
35 g boter
40 g bloem
125 g Oud Amsterdam-kaas
4 cl room
5 cl witte wijn
7 cl gevogeltefond
De parfait:
Bak de zwezerik op hoog vuur in verse boter goudbruin. Snij het eekhoorntjesbrood in kleine gelijkmatige stukken en bak deze mee met de gesnipperde sjalot. Voeg de kruiden toe en blus de warmte met de room en de sherry. Pureer in de mixer en zeef. Sla de room tot yoghurtdikte en meng deze voorzichtig onder de massa. Zet koud weg.
De Beignet:
Laat de boter in een pan uitbruisen en voeg al roerend de bloem toe. Gaar de roux op laag vuur tot de bloem alle boter heeft opgenomen. Voeg de witte wijn toe en verwarm de saus goed door, voeg dan ook de fond toe en breng de saus op smaak met de geraspte kaas. Verdeel de afgekoelde kaasfarce in porties van 1 theelepel. Frituur in olie van 180°.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier