Nodig voor vier :
60 g walnoten
40 g suiker
2 eierdooiers
25 g honing
40 g suiker
1 dl melk
een half vanillestokje
1,5 dl slagroom
2 eiwitten
raspsel van de schil van een halve limoen
Sabayon Tia Maria :
2 eierdooiers
50 g suiker
1/2 dl witte wijn
1/2 dl room
5 cc Tia Maria (koffielikeur)
De suiker smelten en de walnoten toevoegen. De noten een weinig laten karameliseren en de lichtgekleurde massa op een plaat storten. De slagroom halfstijf kloppen. Een basiscrème bereiden door melk met de vanillestok aan de kook te brengen. De eierdooiers met de honing, limoenraspsel en de suiker kloppen tot een wituitslaande massa. De vanillestok uit de melk halen en al kloppende de kokendhete melk bij de dooiers doen. De crème weer op het vuur plaatsen en al roerende kort verwarmen (zonder te koken). De notenkaramel hakken en toevoegen aan de basiscrème en die laten afkoelen. De eiwitten tot sneeuw kloppen en door de crème spatelen. De slagroom door de crème spatelen. Alles in een vorm doen en diepvriezen.
De sabayon bereiden. De room stijfkloppen en de koffielikeur erdoor roeren. Dooiers, suiker en witte wijn in een warmwaterbad tot een luchtig schuim kloppen. De room door de sabayon spatelen. De parfait en de sabayon opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier