Parfait glacé met gekonfijte sinaasappel

  • Moeilijkheid

Voor de ijstaart :

1 pakje lange vingers

1 flesje karamelsaus

300 g gekonfijte sinaasappel*

4 eieren

250 g fijne suiker

1 zakje vanillesuiker

1/2 l verse room

1 dl Mandarine Napoléon

Voor de chocoladesaus :

200 g fondantchocolade, in brokjes

1 dl slagroom

3 el Mandarine Napoléon

Voor de afwerking :

chocoladeschilfers

IJstaart : bekleed een vorm met huishoudfolie. Dompel de koekjes in de Mandarine Napoléon en de karamelsaus en bekleed de bodem van de vorm met koekjes. Zet koel weg. Klop de eieren met de helft van de suiker en de vanillesuiker tot schuim. Klop de room met de resterende suiker. Voeg de fijngesneden sinaasappel en de Mandarine Napoléon toe en spatel voorzichtig de eiwitten door de room. Giet dit mengsel in de vorm en zet in de diepvriezer.

Chocoladesaus : breng de slagroom aan de kook en neem van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat smelten. Klop een 3-tal minuten tot een stevige massa. Parfumeer met 3 eetlepels Mandarine Napoléon.

Werk de parfait glacé af met chocoladeschilfers.

(*) Konfijten van sinaasappel : snij de geschilde sinaasappel in niet te dunne plakjes. Breng de plakjes met een gelijke hoeveelheid fijne suiker aan de kook en laat 30 à 40 minuten sudderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content