Ingrediënten - voor 4:

1 parelhoen

4 à 5 takjes rozemarijn

4 à 5 takjes tijm

80 g zachte boter

8 kleine peren

250 g dadels

1 el honing

2 el sinaasappelsap

Bereidingswijze:

Kruid de parelhoen aan binnen- en buitenkant met peper en zout.

Spoel de kruiden en zwier droog. Hou enkele takjes apart voor de afwerking en stop de rest in de parelhoen. Bind de bouten vast aan het lijf.

Leg de parelhoen in een ingevette braadslee met de borst naar boven. Smelt de boter en bestrijk er de parelhoen mee. Kruid met peper en zout. Schuif in de oven en bak ongeveer 70 minuten. Bestrijk de parelhoen tijdens het bakken regelmatig met de boter; voeg indien nodig een scheut water toe.

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Voeg de peren en de dadels tijdens de laatste 20 minuten toe aan de braadslee. Meng de honing en het sinaasappelsap door elkaar. Giet over de parelhoen en de peren.

Leg de gebraden parelhoen op een serveerschotel en schik er de peren en dadels rond. Werk het gerecht vlak voor het serveren af met de opzij gehouden kruiden.

Ingrediënten - voor 4:1 parelhoen4 à 5 takjes rozemarijn4 à 5 takjes tijm80 g zachte boter8 kleine peren250 g dadels1 el honing2 el sinaasappelsapBereidingswijze:Kruid de parelhoen aan binnen- en buitenkant met peper en zout.Spoel de kruiden en zwier droog. Hou enkele takjes apart voor de afwerking en stop de rest in de parelhoen. Bind de bouten vast aan het lijf.Leg de parelhoen in een ingevette braadslee met de borst naar boven. Smelt de boter en bestrijk er de parelhoen mee. Kruid met peper en zout. Schuif in de oven en bak ongeveer 70 minuten. Bestrijk de parelhoen tijdens het bakken regelmatig met de boter; voeg indien nodig een scheut water toe.Schil de peren en verwijder het klokhuis. Voeg de peren en de dadels tijdens de laatste 20 minuten toe aan de braadslee. Meng de honing en het sinaasappelsap door elkaar. Giet over de parelhoen en de peren.Leg de gebraden parelhoen op een serveerschotel en schik er de peren en dadels rond. Werk het gerecht vlak voor het serveren af met de opzij gehouden kruiden.