Voor 6-8 (ongeveer 30 rolletjes):
3 rode paprika’s
3 groene paprika’s
3 gele paprika’s
6 el olijfolie
sap van 1 citroen
1 geperste teen knoflook
400 g tonijn in olijfolie
4 el uitgelekte kappertjes
15 kapperappels
peper en zout
Rooster de paprika’s in de oven; draai ze daarbij regelmatig om. Laat de paprika’s nadien afgedekt afkoelen. Verwijder de schil en pitjes, snij het vruchtvlees in brede repen. Marineer de paprika’s 30 min. tot 1 u. in de olijfolie, het citroensap, de knoflook, peper en zout. Laat intussen de tonijn uitlekken en prak fijn.
Meng met de kappertjes; hou er enkele opzij voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Laat de paprika’s uitlekken en bewaar de marinade. Leg een royale eetlepel tonijn op elke paprikareep en rol deze op. Schik de rolletjes op een schotel; wissel de kleuren af.
Lepel er de marinade over en werk af met de resterende kleine kappertjes en de kapperappels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier