Pappardelle met haas
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
400 g hazenvlees, uitgebeend en in kleine stukjes gesneden (of 800 g als hoofdgerecht)
400 g verse pappardelle (of 300 g gedroogd)
1 wortel
1 middelgrote ui
1 takje bleekselderij
2 dl rode wijn
1 dl melk
100 g versgeraspte parmezaankaas
4 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
Voorbereiding en kooktijd: 2 uur
Bereid de saus:
– Pel de ui, maak de wortel en de selderij schoon en snijd in stukken. Verhit de olie in een braadpan en fruit de groenten erin aan.
– Voeg het vlees toe, dek af en laat gedurende 10 minuten zachtjes bakken.
– Voeg de wijn en de melk toe en breng op smaak met peper en zout.
– Laat gedurende anderhalf uur zachtjes koken en voeg indien nodig wat water toe. Meng regelmatig.
Maak de pasta:
– Breng 15 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees licht gezouten water aan de kook. Voeg een eetlepel olijfolie toe.
– Doe de deegwaren in het kokende water en kook ze gedurende 5 tot 7 minuten (plus 2 minuten als het om gedroogde pasta gaat) beetgaar.
– Giet af, laat uitlekken en overgiet met de saus en het vlees. Bestrooi met de versgeraspte parmezaankaas.
Varianten:
– Vervang het hazenvlees door eend.
– Voeg 200 g bospaddestoelen toe.
– Doe 10 minuten voor het einde van de kooktijd een bosje raketsla bij het vlees.
– Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd pijnboompitten toe aan het vlees.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier