Papillot van roodbaars met venusschelpen, citroengras, kokosmelk en courgette
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 grote vellen aluminiumfolie
olijfolie
4 stengels citroengras (de buitenste harde bladeren verwijderd)
4 roodbaarsfilets met vel (van ongeveer 150 g elk) 16 schoongemaakte venusschelpen
16 schoongemaakte Spaanse mosselen
1 kleine courgette
4 dl ongezoete kokosmelk
een scheut droge witte wijn
enkele draadjes saffraan
4 eetlepels grofgehakte verse koriander
3 fijngehakte teentjes knoflook
zwarte peper en zout
Neem vier grote vellen aluminiumfolie en strijk ze in het midden in met olijfolie. Verdeel er het citroengras over, de roodbaars en de schelpen. Snijd de courgette in kleine blokjes en verdeel ze over de vis. Plooi de randen van de aluminiumvellen omhoog en verdeel de kokosmelk en de wijn over de papillotten. Kruid met saffraan, koriander, knoflook, zwarte peper, zout en een scheutje olijfolie. Plooi de pakketjes goed dicht en laat er voldoende ruimte in. Door de warmte en de stoom zullen ze immers opzwellen. Zet gedurende 6 tot 7 minuten op de barbecue en serveer meteen. Geef er brood bij.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Tip: Spoel de schelpen vooraf tweemaal in koud water. Laat ze even staan, zodat ze eventueel zand kunnen uitspuwen. Voer deze handeling zeker uit wanneer u grote schelpen gebruikt. Immers : hoe groter de schelpen, hoe meer zand de dieren opnemen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier