Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 6 groene asperges
  • 2 stevige kleine courgettes
  • 100 gram doperwtjes
  • 100 gram gedopte bonen
  • 6 takjes verse munt
  • 4 sprietjes bieslook
  • 4 dunne plakjes groene citroen
  • 0,5 cm verse gember
  • olijfolie
  • grof zout
  • peper uit de molen
  • zwavelpapier

Was de groenten. Verwijder het uiteinde van de asperges. Snijd de courgettes in niet te dunne halve plakjes. Pel de bonen en pluk de peterselie en de munt. Schil tenslotte de gember en snijd hem in dunne schijfjes. Neem twee grote stukken zwavelpapier en leg de groenten erop. Doe bij elke papillot twee schijfjes citroen en de helft van de kruiden. Sluit ze zo hermetisch mogelijk met houten prikkertjes. Laat gedurende twaalf tot vijftien minuten gaar worden in een voorverwarmde oven (thermostaat 7, 210°C). Serveer in de papillotten. Breng op smaak met wat olijfolie, grof zout en peper uit de molen.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereidingstijd: 12 tot 15 minuten

Was de groenten. Verwijder het uiteinde van de asperges. Snijd de courgettes in niet te dunne halve plakjes. Pel de bonen en pluk de peterselie en de munt. Schil tenslotte de gember en snijd hem in dunne schijfjes. Neem twee grote stukken zwavelpapier en leg de groenten erop. Doe bij elke papillot twee schijfjes citroen en de helft van de kruiden. Sluit ze zo hermetisch mogelijk met houten prikkertjes. Laat gedurende twaalf tot vijftien minuten gaar worden in een voorverwarmde oven (thermostaat 7, 210°C). Serveer in de papillotten. Breng op smaak met wat olijfolie, grof zout en peper uit de molen.Voorbereiding: 15 minutenBereidingstijd: 12 tot 15 minuten