Papillot van granny’s, vijgen en lavendelbloempjes

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

2 Granny Smith appelen

2 paarse vijgen

2 eetlepels honing

Â1/2 citroen

2 takjes bloeiende lavendel

2 vierkanten boterpapier van 25 cm

6 houten prikkertjes

Verwarm de oven op 180°C (th.6). Schil de appelen en snijd ze in 8 partjes. Besprenkel de stukjes appel meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Snijd vervolgens de vijgen in 4 stukken. Verdeel de stukjes vijg en appel over de vierkanten boterpapier. Bestrooi met de lavendeltakjes en overgiet met honing. Sluit elke papillot door het papier naar boven toe dicht te vouwen en steek het goed vast met een prikkertje, zodat de papillot tijdens het bakken niet openkomt. Vouw daarna de zijranden om en steek ze eveneens vast met een prikkertje. Zet de papillotten een kwartiertje in een hete oven.

Tip:

Bereidingen in papillot houden de oven schoon. Maak dit dessert nog lekkerder door er een bolletje vanille- of citroenijs aan toe te voegen op het moment dat u het serveert (de papillot even openen en het ijs erin scheppen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content