Papaja’s met azijn

  • Moeilijkheid

Voor 6 à 8:

2 mooie groene papaja’s (350 tot 450 g elk)

2 dl azijn

3 dl water

400 g suiker

1 kaneelpijpje

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

1 el maïszetmeel.

Schil de papaja’s, snij ze in twee en haal er de zaadjes uit. Snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes van 1 à 1,5 cm. Doe de specerijen, het water, de azijn en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de blokjes papaja toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken.

Schep de stukjes papaja met een schuimspaan uit de vloeistof en laat ze uitlekken.

Los intussen het maïszetmeel op in 1 dl water, voeg het papje bij het kooknat en laat op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten indikken. Voeg de papaja erbij en laat nog 5 minuten trekken. Haal van het vuur, giet over in 1 of 2 bokalen en zorg ervoor dat de papajastukjes onderstaan. Sluit de potten of zet ze in de koelkast; daar bewaren ze een tiental dagen.

Papaja op azijn is een lekker bijgerechtje bij wit vlees, bijvoorbeeld gerookte kip.

U kunt hetzelfde recept gebruiken voor rijpe papaja’s, maar laat ze dan niet langer dan 5 minuten koken.

recept: Marie-Louise Borremans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content