1/2 focaccia (Italiaans platbrood)

6 el olijfolie

3 tomaten

1/2 komkommer

een handvol basilicum

een handvol bladpeterselie

10 gezouten ansjovisfilets, geweekt in koud water en drooggedept

1/2 zoete witte ui

125 g zwarte olijven

4 el geroosterde pijnboompitten

peper van de molen

Bereidingswijze:

Snij de focaccia in blokjes van 2 cm. Bak deze krokant in olijfolie. Snij de tomaten in kleine partjes. Schil en snij de komkommers in halvemaantjes. Hak de basilicum en bladpeterselie fijn. Snij de ansjovisfilets en zoete ui in reepjes. Meng al deze ingrediënten met de olijven en pijnboompitten. Kruid met peper.

1/2 focaccia (Italiaans platbrood)6 el olijfolie3 tomaten1/2 komkommereen handvol basilicumeen handvol bladpeterselie10 gezouten ansjovisfilets, geweekt in koud water en drooggedept1/2 zoete witte ui125 g zwarte olijven4 el geroosterde pijnboompittenpeper van de molenBereidingswijze:Snij de focaccia in blokjes van 2 cm. Bak deze krokant in olijfolie. Snij de tomaten in kleine partjes. Schil en snij de komkommers in halvemaantjes. Hak de basilicum en bladpeterselie fijn. Snij de ansjovisfilets en zoete ui in reepjes. Meng al deze ingrediënten met de olijven en pijnboompitten. Kruid met peper.