Panzanella
03-07-2015, 10:11
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:16
1/2 focaccia (Italiaans platbrood)
1/2 focaccia (Italiaans platbrood)
6 el olijfolie
3 tomaten
1/2 komkommer
een handvol basilicum
een handvol bladpeterselie
10 gezouten ansjovisfilets, geweekt in koud water en drooggedept
1/2 zoete witte ui
125 g zwarte olijven
4 el geroosterde pijnboompitten
peper van de molen
Bereidingswijze:
Snij de focaccia in blokjes van 2 cm. Bak deze krokant in olijfolie. Snij de tomaten in kleine partjes. Schil en snij de komkommers in halvemaantjes. Hak de basilicum en bladpeterselie fijn. Snij de ansjovisfilets en zoete ui in reepjes. Meng al deze ingrediënten met de olijven en pijnboompitten. Kruid met peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier