Panzanella
03-07-2015, 08:11
Bijgewerkt op: 03-07-2023, 18:48
Nodig
- 1/2 focaccia (Italiaans platbrood)
- 6 el olijfolie
- 3 tomaten
- 1/2 komkommer
- een handvol basilicum
- een handvol bladpeterselie
- 10 gezouten ansjovisfilets, geweekt in koud water en drooggedept
- 1/2 zoete witte ui
- 125 g zwarte olijven
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- peper van de molen
Bereiding
- Snij de focaccia in blokjes van 2 cm. Bak deze krokant in olijfolie.
- Snij de tomaten in kleine partjes. Schil en snij de komkommers in halvemaantjes. Hak het basilicum en de bladpeterselie fijn. Snij de ansjovisfilets en zoete ui in reepjes.
- Meng al deze ingrediënten met de olijven en pijnboompitten. Kruid de panzanella met peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier