Pannetje met zeeduivel en paddenstoelen

Zeeduivel is heerlijk met paddenstoelen als cantharellen en hoorn des overvloeds, maar ook met eekhoorntjesbrood en boleten.

Voor 4 personen

  • 400 g cantharellen
  • 150 g hoorn des overvloeds
  • 4 moten zeeduivel
  • 20 cl groentebouillon
  • olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 ui of sjalot, fijn gehakt
  • 20 g room
  • zout en peper van de molen

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de grootste cantharellen in tweeën. Doe de moten vis in een pan, voeg een pollepel bouillon toe en laat 10 min. op zacht vuur koken. Bak de paddenstoelen afzonderlijk twee minuten in een weinig olijfolie. Zout ze en laat ze uitlekken in een zeef. Vang het vocht op.
  2. Smelt wat boter in dezelfde braadpan, doe alle paddenstoelen erin en bak ze 5 min. op groot vuur. Kruid met peper, voeg de versnipperde ui toe en bak alles nog een minuut. Breng alles over in een kom en dek af. Kook de sappen uit de braadpan los met het sap van de paddenstoelen, het kookvocht van de zeeduivel, de rest van de bouillon en de room.
  3. Klop de saus schuimig met de mixer. Schik de zeeduivel op warme borden, voeg de paddenstoelen toe en overgiet met saus.

Tip: ook lekker met eekhoorntjesbrood en boleten. Gebruik je gedroogde paddenstoelen, dan kan het weekvocht de bouillon vervangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content