Pannacotta met peer en roos, perencompote met saffraan

©Diane Hendrikx

Voor 4 personen
  • 2 anjou- of durondeauperen
  • 1 dl zoete witte wijn
  • 5 g gelatineblaadjes
  • 1,25 dl room
  • 3/4 dl melk
  • 3 el acaciahoning
  • 1 tl fijngemalen gedroogde rozenblaadjes
  • 2 el rozenlikeur
  • 1 el zeer fijn gemalen pistachenoten
Voor de compote
  • 2 rijpe anjou- of durondeauperen
  • 3 dl water
  • snuifje saffraandraadjes
  • 150 g suiker
  • 1 plakje citroen
  • 1 plakje sinaasappel
  • 4 kardemompeulen
  • 1/2 vanillestokje
Bereiding
  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof onder deksel gaar met de wijn. Pureer en meet 1,25 dl puree af. Week de gelatine in koud water. Breng room, melk en honing aan de kook.
  2. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine en perenpuree toe. Zeef en voeg de rozenblaadjes en -likeur toe. Giet in potjes van 1 dl en zet koel weg. Schil de peren voor de compote, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg water en saffraan toe. Stoof afgedekt 5 minuten.
  3. Zeef het kookvocht en meng met de rest van de ingrediënten. Laat inkoken tot een stroop en meng met de perenblokjes. Serveer bij de pannacotta. Werk af met de pistachenoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content