Voor 4

4 gelatineblaadjes, 1 vanillestokje, 4 dl room, 40 g suiker

Voor de amandelkaramel : 40 g boter, 6 el suiker, 80 g amandelschilfers

Voor de passievruchtencoulis : 5 passievruchten, 2 à 3 el suiker, 4 el sinaasappelsap

Bereidingswijze

Maak eerst de pannacotta. Laat de gelatine weken in koud water. Splijt het vanillestokje. Breng de room aan de kook met het vanillestokje en de suiker. Haal van het vuur en verwijder het vanillestokje van zodra de room aan de kook komt. Los de uitgeknepen gelatine op in de room. Giet de room in vier glazen en zet minstens 4 uur koel weg om op te stijven.

Maak de amandelkaramel. Smelt de boter en de suiker in een braadpan. Voeg de amandelschilfers toe en laat karamelliseren tot een lichtbruine karamel. Spreid uit op een vel bakpapier en strijk glad met een spatel. Laat opstijven.

Halveer de passievruchten en schep er het vruchtvlees uit met een lepeltje. Verwarm met de suiker en het sinaasappelsap. Laat 4 minuten stoven op laag vuur, haal van het vuur en laat afkoelen.

Verdeel de passievruchtencoulis over de pannacotta en werk af met stukjes amandelkaramel.

Voor 44 gelatineblaadjes, 1 vanillestokje, 4 dl room, 40 g suikerVoor de amandelkaramel : 40 g boter, 6 el suiker, 80 g amandelschilfersVoor de passievruchtencoulis : 5 passievruchten, 2 à 3 el suiker, 4 el sinaasappelsap BereidingswijzeMaak eerst de pannacotta. Laat de gelatine weken in koud water. Splijt het vanillestokje. Breng de room aan de kook met het vanillestokje en de suiker. Haal van het vuur en verwijder het vanillestokje van zodra de room aan de kook komt. Los de uitgeknepen gelatine op in de room. Giet de room in vier glazen en zet minstens 4 uur koel weg om op te stijven. Maak de amandelkaramel. Smelt de boter en de suiker in een braadpan. Voeg de amandelschilfers toe en laat karamelliseren tot een lichtbruine karamel. Spreid uit op een vel bakpapier en strijk glad met een spatel. Laat opstijven. Halveer de passievruchten en schep er het vruchtvlees uit met een lepeltje. Verwarm met de suiker en het sinaasappelsap. Laat 4 minuten stoven op laag vuur, haal van het vuur en laat afkoelen. Verdeel de passievruchtencoulis over de pannacotta en werk af met stukjes amandelkaramel.