Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g gekookte rode biet
  • 2 c verse gemberwortel
  • 2 kl olijfolie vierge extra
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 3 gelatineblaadjes ( of 2 g agar-agar)
  • 50 cl slagroom
  • enkele bietenblaadjes
  • zout en peper uit de molen

Snij 50 g rode biet in kleine dobbelstenen en de gember zeer fijn. Meng de bieten met de olijfolie, azijn, een beetje gember, peper en zout en vul hiermee de bodem van 4 glaasjes. Week de gelatineblaadjes in koud water. Mix de rest van de rode biet met de gember en de slagroom.

Laat de room koken op een zacht vuur, haal van het vuur zodra hij kookt en voeg de gelatineblaadjes toe. Meng goed. Giet in timbaaltjes. Laat 2 u. afkoelen in koelkast.

Keer dan de timbaaltjes om op een bord en werk de panna cotta af met enkele blaadjes buitenblad. Besprenkel eventueel met een vinaigrette van olijfolie, balsamico, peper en zout.

Snij 50 g rode biet in kleine dobbelstenen en de gember zeer fijn. Meng de bieten met de olijfolie, azijn, een beetje gember, peper en zout en vul hiermee de bodem van 4 glaasjes. Week de gelatineblaadjes in koud water. Mix de rest van de rode biet met de gember en de slagroom. Laat de room koken op een zacht vuur, haal van het vuur zodra hij kookt en voeg de gelatineblaadjes toe. Meng goed. Giet in timbaaltjes. Laat 2 u. afkoelen in koelkast. Keer dan de timbaaltjes om op een bord en werk de panna cotta af met enkele blaadjes buitenblad. Besprenkel eventueel met een vinaigrette van olijfolie, balsamico, peper en zout.