Panna cotta met koffie, whiskykaramel en witte-chocoladeschuim

© Isopix

Voor 4 tot 5 personen
  • 1/2 l room
  • 60 g suiker
  • 1,5 blaadje gelatine
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 200 à 300 g suiker voor de karamel
  • nescafé
  • Whisky
  • 1 glas sinaasappelsap
Voor het chocoladeschuim
  • 60 g witte chocolade in callets
  • 250 ml room
  • 2 kleine eiwitten
Bereiding
  1. Breng de room en de 60 g suiker aan de kook en los er de geweekte gelatine-blaadjes in op. Doe er de opgeloste nescafé bij – hoeveelheid naar eigen smaak en vul de glazen met de crème in glazen, maar niet tot aan de rand.
  2. Zet voor de bereiding van de karamel de suiker net onder en laat koken samen met een draai aan de pepermolen en de zeste van een sinaasappel. Als de karamel zich gevormd heeft, neem je de pan van het vuur en blus met de whisky en het glas sinaasappelsap. Laat even inkoken.
  3. Kook de room en de suiker voor de bereiding van de chocoladeschuim. Neem van het vuur en los er de witte chocolade in op. Klop de eiwitten los en meng ze onder de koude chocolade. Giet de bereiding in een sifon of slagroombus, en steek er 1 gascapsule op. In koeling bewaren.
  4. Frituur een wontonvelletje; bak aan beide kanten; leg het op keukenpapier, en strooi er bloemsuiker en cacaopoeder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content