Panna Cotta Alexander

  • Moeilijkheid

Voor 6:

8 dl room

3 gelatineblaadjes

1 dl melk

1/2 dl cognac

1 tl cacaopoeder, gezeefd

50 g poedersuiker, gezeefd

6 el ahornsiroop

18 physalisvruchtjes

Breng 6 dl room aan de kook en laat inkoken tot 4 dl. Verdeel de room over twee kommen. Verdeel de gelatineblaadjes over twee kleine kommetjes en voeg aan elk kommetje 1/2 dl melk toe. Laat de gelatine een tiental minuten weken in de melk.

Doe de inhoud van één van de kommetjes in een pannetje en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer tot de gelatine opgelost is. Voeg dit mengsel toe aan één van de kommen met room, samen met de helft van de cognac en het cacaopoeder. Klop de resterende 2 dl room halfstijf met de poedersuiker en voeg de helft toe aan het cognacmengsel. Verdeel dit mengsel over 6 ingevette vormpjes van 1,5 dl en zet de vormpjes in de koelkast gedurende 2 uur.

Breng dan de inhoud van het andere kommetje gelatine aan de kook en roer tot de gelatine is opgelost. Voeg de gelatine toe aan de resterende kom met room en breng deze op smaak met de resterende cognac. Roer er voorzichtig de resterende opgeklopte room door en voeg dit mengsel toe aan de vormpjes. Zet de vormpjes weer 2 uur in de koelkast.

Haal de panne cotte uit de vormpjes, verdeel over 6 borden en overgiet ze met ahornsiroop. Versier met enkele physalisvruchtjes.

Kooktijd: 45 minuten, plus 4 uur opstijven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content