Voor 4 personen:
een mooie paling
250 gram zuring
een bosje peterselie
8 kleine aardappelen
150 gram boter
20 cl droge witte wijn
1 takje dragon
3 verse salieblaadjes
5 verse muntblaadjes
2 eidooiers
3 eetlepels room
1 citroen
zout, peper
Â1/2 eetlepel roze peper
Laat de paling door de visboer schoonmaken. Snijd hem in stukken van 5 cm. Verwijder de steeltjes van de peterselie en pluk de dragon. Was alle kruiden, laat ze uitlekken en hak ze fijn.
Laat 100 gram boter in een pan smelten, leg de stukken paling erin en bak ze 5 minuten. Voeg de witte wijn en de kruiden toe, meng alles en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 tot 15 minuten sudderen. Stoom intussen de aardappelen gedurende 15 minuten in de schil.
Meng de eidooiers, de room, het citroensap en de roze peper in een kom. Maak de zuring schoon, was en laat uitlekken. Smelt de rest van de boter in een pan. Zet het vuur laag, doe er de zuring bij, voeg de saus toe en roer, zonder te laten koken.
Serveer de paling warm of koud in de saus en schik de aardappelen er omheen. Aangezien paling geen erg sterke smaak heeft, hoef je niet zuinig te zijn met de kruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier