Voor 4:
2 à 3 gestroopte wilde palingen (200 à 250 g per stuk)
boter
2 fijngehakte sjalotten
1 fijngehakte teen knoflook
5 dl visfumet
gedroogde kruiden: tijm, laurier, dragon, mignonettepeper, marjolein en salie
3 el fijngehakte peterselie
3 el fijngehakte kervel
3 el fijngehakte spinazie, broodkruim
Snij de paling in moten van 3 tot 4 cm. Fruit in boter met sjalot en knoflook en bevochtig met 5 dl water en 5 dl visfumet. Voeg de volgende gedroogde kruiden naar smaak toe: tijm, laurier, dragon, mignonettepeper (grofgeplet), marjolein en salie. Breng tot tegen het kookpunt en haal van het vuur.
Voeg de fijngehakte peterselie, kervel en spinazie toe en bind met broodkruim. Zet een dag koud en warm nadien zacht op. Serveer eventueel met citroen.
Recept: Yvers Peeters, restaurant De Ster
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier