Pakketje van gerookte zalm, garnalen en courgette

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

4 sneden gerookte Schotse zalm

150 g verse garnalen

1 courgette

1 venkel

4 tomaten

1/2 koffielepel zaadjesmosterd

2 eetlepels olijfolie van koude persing

het sap van een halve citroen

enkele pijpuitjes (of sjalotjes)

4 (pudding)vormpjes (ø 8 cm)

De courgette en venkel in kleine dobbelsteentjes snijden. Van de courgette slechts de buitenzijde gebruiken, zodat elk kubusje een groene kant heeft. Blancheer de groenten en verfris onder koud water. Bereid de saus : haal de tomaten door de centrifuge, klop het sap op met olijfolie, zout, peper, citroensap en versnipperde pijpuitjes. Meng de groenten met de garnalen en voeg een scheutje olijfolie en mosterd toe. Bedek de vormpjes met folie en daarna met plakken zalm. Vul de vormpjes met het garnalen-groentenmengsel. Klap de overlappende stukken zalm over de vulling, zodat men kleine pakjes krijgt. Draai de vormpjes op vier borden zodat de pakketjes los komen. Giet de tomatencoulis rond de zalm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content