Pain perdu met rozenwater, citrusconfit en lauwe bosbessen

2456011

Voor 4:

Pain perdu met rozenwater, citrusconfit en lauwe bosbessen

Voor 4:

Pain perdu:

1 dl melk

1 ei

1 el suiker

4 sneden briochebrood

50 g boter

rozenwater

125 g bosbessen

1 tl poedersuiker

1 potje zure room

Confit:

1 onbespoten sinaasappel

1 onbespoten citroen

150 g suiker

150 g demerarasuiker

1/2 vanillestokje

handvol gedroogd ijzerkruid

Maak eerst de confit: snij de sinaasappel en citroen in zo dun mogelijke plakjes. Doe in een kom en giet er kokend water op. Laat 1 minuut staan en giet af. Doe beide suikers in een pan met 3 dl water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes toe aan de pan en breng aan de kook (bewaar het stokje in suiker).

Voeg als de vloeistof kookt het ijzerkruid toe en laat 10 minuten flink doorkoken. Zeef de siroop en voeg de citrusplakjes toe. Laat op zeer laag vuur 45 minuten konfijten tot de plakjes doorschijnend zijn. Laat de citrusconfit afkoelen in de siroop.

Doe intussen de bosbessen in een pannetje met de poedersuiker en verwarm even tot de sappen loskomen. Haal de pan dan meteen van het vuur. Meng de melk met het ei en de suiker. Dompel de brioche in dit mengsel en laat boter smelten in een grote pan. Bak de brioche aan beide kanten goudbruin en besprenkel na het bakken meteen met rozenwater.

Leg de pain perdus op 4 borden en verdeel er de citrusconfit over. Druppel er zure room over en werk af met de bosbessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content