Paddestoelen in een gerookt jasje, tartaar van maatje, saltimbocca van gedroogde tomaat

Voor 4:

Voor 4:

Paddestoelen:

4 champignons

40 g pesto (gemaakt van pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie en parmezaankaas)

2 sneden gerookt spek

Maatje:

1 maatje

1 ansjovis

20 g gele en groene paprika

20 g rode paprika

20 g appel en sjalot

20 g witte selder

Saltimbocca van gedroogde tomaat:

1 kipfilet

2 gedroogde tomaten

2 blaadjes basilicum

een weinig gele paprika

room

pompoen

De steeltjes van de paddestoelen snijden ter hoogte van de hoed. De paddestoelen horizontaal doormidden snijden en in het bovenste gedeelte een kleine uitholling maken. De pesto bereiden door de aangegeven ingrediƫnten te mixen. De uitholling opvullen met pesto en de paddestoel opnieuw samenstellen. Elke reep gerookt spek in 4 verdelen en met de verkregen reepjes de paddestoelen dichtbinden. Het maatje met de rest van de ingrediƫnten in fijne brunoise snijden en mengen. De blokjes in een vormpje duwen en, indien gewenst, versieren met een toefje luzernescheuten.

De kipfilet als een omslag opensnijden en beleggen met basilicumblaadjes en gedroogde tomaten. Oprollen en opbinden met keukentouw. Kruiden met peper en zout en aanbakken in olijfolie op zacht vuur. Het sausje maken door de gele paprika en de pompoen in een kleine brunoise te snijden. Zachtjes laten uitzweten en vervolgens bevochtigen met room. Alles fijnmixen en nog kort laten koken. De gare kipfilet ontdoen van het touw en in plakjes van 2 mm dik versnijden. Deze rondjes opdienen met saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content