
Pad thai met scampi’s
Dit gerecht wordt in twee keer bereid, zodat de hitte in de wok optimaal benut wordt.
Voor 4 personen
1,25 dl tamarindepulp (te koop in Oosterse winkels)
1,25 dl vissaus
90 g demerarasuiker
1/2-1 tl chilipoeder
250 g platte rijstnoedels
20 grote rauwe scampi’s
4 el geroosterde pindanoten
1 bosje lente-uien
6 el arachideolie
2 eieren
200 g sojascheuten
Bereiding
1. Dit gerecht wordt in twee keer bereid, zodat de hitte in de wok optimaal benut wordt.
2. Doe eerst de tamarindepulp, vissaus en demerarasuiker in een pan en laat inkoken tot een gladde saus. Voeg chilipoeder naar smaak toe. Laat intussen de rijstnoedels weken in heet water tot ze plooibaar maar niet mals zijn. Pel de scampi’s. Hak de pindanoten en lente-uien grof.
3. Verhit de helft van de olie in de wok tot de olie begint te roken. Voeg de helft van de rijstnoedels en een kwart van de saus toe. Roerbak kort tot de noedels gaar zijn. Duw de noedels opzij en breek een ei in de wok. Laat 15 Ã 20 seconden stollen en meng dan onder de noedels. Voeg de helft van de scampi’s, pindanoten en sojascheuten toe. Voeg nog een kwart saus toe en roerbak tot alles gaar is.
4. Werk af met de helft van de lente-uien en schep op een warme schotel. Houd warm terwijl je het recept herhaalt met de rest van de ingrediënten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier