Paarlemoer (kokos met rum)

  • Moeilijkheid

Paarlemoer (kokos met rum)

Voor 5 of 6 personen:

Kokosbiscuit:

150 g bloem

2 kl chemische gist

100 g boter

125 g griessuiker

3 eieren

125 g geraspte kokosnoot

Kokosroomgarnituur:

4 dl kokosmelk

3 eierdooiers

100 g griessuiker

1 el witte rum

4 blaadjes in water geweekte gelatine

1,5 dl vloeibare room

Versiering:

amandelpasta

50 g geraspte kokosnoot

kokosschilfers

suikerballetjes

zilverblaadjes

Biscuit: meng bloem en gist. Doe de boter en suiker in een schaal, klop stijf, voeg een ei toe en klop weer. Voeg de helft van het bloem-gistmengsel toe en nog een ei, de rest van het mengsel en het laatste ei. Meng goed door elkaar en doe de kokosnoot erbij. Doe het deeg in een vorm en bak 45 min. op 180 °C. Laat afkoelen.

Kokosroom: verwarm de melk op een laag vuur en haal van het vuur. Meng eierdooiers met 80 g suiker en klop stijf. Voeg de melk toe en doe alles in een pan. Laat sudderen op een laag vuur en klop goed door elkaar. Haal van het vuur, doe rum erbij en voeg gelatine toe. Roer om en laat afkoelen.

Klop de vloeibare room op met de rest van de suiker en vermeng met de kokosroom. Laat opstijven. Snijd de biscuit in drieën. Strijk kokosroom op de onderste en de tweede laag. Leg de laatste laag er bovenop en laat 2 u. rusten.

De versiering: maak een bal van de amandelpasta, rol hem in het zilverblad en leg hem in het midden van de taart. Bestrooi met kokospoeder, voeg de kokosschilfers toe en strooi er suikerballetjes over.

Bereidingstijd: 1.30 u. + 50′ baktijd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content