Voor 5 of 6 personen:
Kokosbiscuit:
150 g bloem
2 kl chemische gist
100 g boter
125 g griessuiker
3 eieren
125 g geraspte kokosnoot
Kokosroomgarnituur:
4 dl kokosmelk
3 eierdooiers
100 g griessuiker
1 el witte rum
4 blaadjes in water geweekte gelatine
1,5 dl vloeibare room
Versiering:
amandelpasta
50 g geraspte kokosnoot
kokosschilfers
suikerballetjes
zilverblaadjes
Biscuit: meng bloem en gist. Doe de boter en suiker in een schaal, klop stijf, voeg een ei toe en klop weer. Voeg de helft van het bloem-gistmengsel toe en nog een ei, de rest van het mengsel en het laatste ei. Meng goed door elkaar en doe de kokosnoot erbij. Doe het deeg in een vorm en bak 45 min. op 180 °C. Laat afkoelen.
Kokosroom: verwarm de melk op een laag vuur en haal van het vuur. Meng eierdooiers met 80 g suiker en klop stijf. Voeg de melk toe en doe alles in een pan. Laat sudderen op een laag vuur en klop goed door elkaar. Haal van het vuur, doe rum erbij en voeg gelatine toe. Roer om en laat afkoelen.
Klop de vloeibare room op met de rest van de suiker en vermeng met de kokosroom. Laat opstijven. Snijd de biscuit in drieën. Strijk kokosroom op de onderste en de tweede laag. Leg de laatste laag er bovenop en laat 2 u. rusten.
De versiering: maak een bal van de amandelpasta, rol hem in het zilverblad en leg hem in het midden van de taart. Bestrooi met kokospoeder, voeg de kokosschilfers toe en strooi er suikerballetjes over.
Bereidingstijd: 1.30 u. + 50′ baktijd
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier