
Paardenbloemensalade met Ardeense ham en gepocheerd ei
08-08-2011, 10:47
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:05
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
16 kleine aardappels van het type Rate
boter
6 plakken gedroogd rookspek
3 tot 4 kapucijnerbaarden (cichoreiachtige groente)
2 plakken Ardeense ham (± 0,8 mm)
4 eieren
Voor de vinaigrette:
3 eetlepels koolzaad- of olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
peper en zout
Kook de aardappelen in de schil. Schil en bak bruin in boter. Voeg aan het eind het in stukjes gesneden spek toe.
Schep op een bord en voeg de in stukjes gesneden kapucijnerbaarden en de in reepjes verdeelde ham toe.
Breng op smaak met de vinaigrette. Pocheer de eieren en leg ze er vlak voor het opdienen op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier