Ingrediënten

Voor 6:

  • 850 g aardappelen type Roseval
  • 150 g gerookt spek in fijne sneetjes
  • 20 salieblaadjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 200 ml zure room
  • peper en zout
  • geraspte parmezaan

Warm de oven voor op 190°C. Snij de aardappelen in de lengte door. Leg ze op een grote vuurvaste schotel. Leg er het gerookt spek en de salie bovenop. Vermeng de olie en de zure room en giet eroverheen. Kruid bij. Bedek met bakpapier en laat 40 min. in de oven garen. Haal halverwege het papier weg en bestrooi 5 min. voor het einde met parmezaan.

Warm de oven voor op 190°C. Snij de aardappelen in de lengte door. Leg ze op een grote vuurvaste schotel. Leg er het gerookt spek en de salie bovenop. Vermeng de olie en de zure room en giet eroverheen. Kruid bij. Bedek met bakpapier en laat 40 min. in de oven garen. Haal halverwege het papier weg en bestrooi 5 min. voor het einde met parmezaan.