Ouderwets garnaalsoepje met kabeljauw

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

1/2 l jus van garnalen (getrokken van de koppen)

1/2 l visbouillon

100 g kabeljauwfilet

100 g gepelde garnalen

100 g fijngesneden groenten (brunoise van prei, selder, ui en wortelen)

liaison (eigeel en een scheutje room)

1 soeplepel fijngesneden dille

blokjes tomaat

1 soeplepel tomatenpuree

peper

zout

een snuif saffraan

Stoof de groenten in een ruime pot in een weinig olijfolie. Kruid de groenten met peper en zout. Overgiet met de visbouillon en garnaaljus en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Laat alles lichtjes koken onder half gesloten deksel gedurende zo’n 30 minuten. Voeg de in kleine stukjes gesneden kabeljauw toe en saffraan. De vis garen en ten slotte de garnalen, tomaat en dille toevoegen. De pan juist voor het kookpunt van het vuur nemen en de liaison door de soep roeren. Opdienen in warme soepborden met wit brood en verse boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content