Nodig voor vier:
1/2 l jus van garnalen (getrokken van de koppen)
1/2 l visbouillon
100 g kabeljauwfilet
100 g gepelde garnalen
100 g fijngesneden groenten (brunoise van prei, selder, ui en wortelen)
liaison (eigeel en een scheutje room)
1 soeplepel fijngesneden dille
blokjes tomaat
1 soeplepel tomatenpuree
peper
zout
een snuif saffraan
Stoof de groenten in een ruime pot in een weinig olijfolie. Kruid de groenten met peper en zout. Overgiet met de visbouillon en garnaaljus en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Laat alles lichtjes koken onder half gesloten deksel gedurende zo’n 30 minuten. Voeg de in kleine stukjes gesneden kabeljauw toe en saffraan. De vis garen en ten slotte de garnalen, tomaat en dille toevoegen. De pan juist voor het kookpunt van het vuur nemen en de liaison door de soep roeren. Opdienen in warme soepborden met wit brood en verse boter.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier