Voor 4 personen:
100 gram blanke asperges
100 gram groene asperges
100 gram jonge wortels
100 gram jonge raapjes
100 gram jonge uitjes
100 gram peultjes
100 gram doperwtjes
100 gram tuinbonen
125 gram parmezaankaas
0,5 deciliter olijfolie
25 gram boter
een scheutje oude aceto balsamico
zout, peper
een snuif vanillesuiker
aromatische tuinkruiden (dille, platte peterselie, kervel enzomeer.)
De groenten die de langste gaartijd nodig hebben eerst roerbakken, te beginnen met de versneden wortels, raapjes en witte asperges, dan de jonge uitjes, tuinbonen en groene asperges en tot slot de dopertwjes en peultjes.
Tijdens het roerbakken eventueel wat olijfolie toevoegen. Voorzichtig omspatelen, zodat de groenten heel blijven.
De groentemengeling op smaakbrengen met een snuif vanillesuiker, peper, zout, een klontje boter en een scheutje aceto balsamico.
Onmiddellijk opdienen en versieren met verse tuinkruiden en een kaaskoekje.
Kaaskoekjes maakt men door de gerasptee parmezaankaas in rondjes op een met boter ingesmeerde bakplaat te strooien. Goudbruin bakken in een oven van 200° C.
Na het bakken kan men de koekjes op een deegrol leggen, zodat ze een halfronde vorm krijgen.
Indien gewenst kan men de groenten serveren met een gepocheerd ei.
Bereidingstijd: 30 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier