Oude aceto balsamico en kaaskoekje

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

100 gram blanke asperges

100 gram groene asperges

100 gram jonge wortels

100 gram jonge raapjes

100 gram jonge uitjes

100 gram peultjes

100 gram doperwtjes

100 gram tuinbonen

125 gram parmezaankaas

0,5 deciliter olijfolie

25 gram boter

een scheutje oude aceto balsamico

zout, peper

een snuif vanillesuiker

aromatische tuinkruiden (dille, platte peterselie, kervel enzomeer.)

De groenten die de langste gaartijd nodig hebben eerst roerbakken, te beginnen met de versneden wortels, raapjes en witte asperges, dan de jonge uitjes, tuinbonen en groene asperges en tot slot de dopertwjes en peultjes.

Tijdens het roerbakken eventueel wat olijfolie toevoegen. Voorzichtig omspatelen, zodat de groenten heel blijven.

De groentemengeling op smaakbrengen met een snuif vanillesuiker, peper, zout, een klontje boter en een scheutje aceto balsamico.

Onmiddellijk opdienen en versieren met verse tuinkruiden en een kaaskoekje.

Kaaskoekjes maakt men door de gerasptee parmezaankaas in rondjes op een met boter ingesmeerde bakplaat te strooien. Goudbruin bakken in een oven van 200° C.

Na het bakken kan men de koekjes op een deegrol leggen, zodat ze een halfronde vorm krijgen.

Indien gewenst kan men de groenten serveren met een gepocheerd ei.

Bereidingstijd: 30 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content