Voor 4:

2 wortelen

2 zoete uien

2 teentjes knoflook

4 el olijfolie

4 kalfsschenkels

2 el bloem

1 blik gepelde tomaten

4 dl rode wijn

2 dl kalfsbouillon

enkele takjes tijm

enkele takjes salie

peper en zout

Schil de wortelen en ui en snij in stukken. Snipper het knoflook. Kleur in wat olijfolie in een grote pot. Schep als de ui glazig is de groenten uit de pot. Kleur nu de schenkels langs elke zijde. Voeg de groenten weer toe en roer om. Bestrooi met de bloem. Laat even bakken om een bloemsmaak te voorkomen. Voeg nu de gepelde tomaten, wijn en bouillon toe, samen met de verse kruiden. Kruid met peper en zout. Gaar op een matig vuur tot het vlees zacht is en net niet van het bot komt. Proef de saus en kruid eventueel een beetje bij. Serveer bijvoorbeeld met verse pasta of gebakken aardappeltjes.

2 uur

2 vorkjes

Voor 4:2 wortelen2 zoete uien2 teentjes knoflook4 el olijfolie4 kalfsschenkels2 el bloem1 blik gepelde tomaten4 dl rode wijn2 dl kalfsbouillonenkele takjes tijmenkele takjes saliepeper en zoutSchil de wortelen en ui en snij in stukken. Snipper het knoflook. Kleur in wat olijfolie in een grote pot. Schep als de ui glazig is de groenten uit de pot. Kleur nu de schenkels langs elke zijde. Voeg de groenten weer toe en roer om. Bestrooi met de bloem. Laat even bakken om een bloemsmaak te voorkomen. Voeg nu de gepelde tomaten, wijn en bouillon toe, samen met de verse kruiden. Kruid met peper en zout. Gaar op een matig vuur tot het vlees zacht is en net niet van het bot komt. Proef de saus en kruid eventueel een beetje bij. Serveer bijvoorbeeld met verse pasta of gebakken aardappeltjes.2 uur2 vorkjes