Voor 4:

8 stuks kalfsschenkel (ca. 650 g)

boter

2 uien

500 g jonge wortelen

1 cavaillon-meloen

2 l bruine fond

1 fles rode wijn

1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)

peper en zout

lente-ui

romige aardappelpuree

Bak het vlees aan alle kanten aan in boter. Voeg de fijngesneden ui, wortelen en 100 g meloen toe, samen met de fond, de rode wijn en de kruidentuil. Kruid met peper en zout, breng aan de kook. Draai het vuur lager. Laat 2 uur sudderen. Draai het vlees regelmatig om.

Haal het vlees uit de pan, zeef de saus en doe alles weer bij elkaar. Snij de rest van de meloen in dobbelstenen en doe bij het vlees. Werk af met lente-ui. Serveer met romige aardappelpuree.

Voor 4: 8 stuks kalfsschenkel (ca. 650 g)boter2 uien500 g jonge wortelen1 cavaillon-meloen2 l bruine fond1 fles rode wijn1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)peper en zoutlente-uiromige aardappelpureeBak het vlees aan alle kanten aan in boter. Voeg de fijngesneden ui, wortelen en 100 g meloen toe, samen met de fond, de rode wijn en de kruidentuil. Kruid met peper en zout, breng aan de kook. Draai het vuur lager. Laat 2 uur sudderen. Draai het vlees regelmatig om.Haal het vlees uit de pan, zeef de saus en doe alles weer bij elkaar. Snij de rest van de meloen in dobbelstenen en doe bij het vlees. Werk af met lente-ui. Serveer met romige aardappelpuree.