Ossobuco met groenten en kool

d497668c77a8243838f29715d3c1965a ©

Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker. Het stoofpotje wordt bereid met groenten en bouillon. Het merg van het vlees wordt onder de saus vermengd. Smakelijk.

Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker. Het stoofpotje wordt bereid met groenten en bouillon. Het merg van het vlees wordt onder de saus vermengd. Smakelijk.

Voor 2 personen

  • 2 runderschenkels van 4 cm
  • 40 g boter
  • 3 el bloem
  • 6 bladeren van savooikool
  • 2 middelgrote jonge gele wortels
  • 3 middelgrote jonge oranje wortels
  • 6 kleine aardappelen (Belle de Fontenay of ratte)
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 5 jeneverbessen
  • 1 tl peperbollen

Bereiding

1. Blancheer de koolbladeren 2 min. in kokend water om ze zachter te maken. Laat uitlekken.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in tweeën. Schil de wortels en snijd ze in fijne rondjes.

3. Bestuif de schenkels lichtjes met bloem en kleur ze aan beide kanten aan.

4. Leg in een gietijzeren stoofpan 3 koolbladeren, doe er het vlees bij en de andere groenten. Voeg tijm, jeneverbes, peperbollen en zout toe. Bedek met de rest van de koolbladeren en bevochtig met de bouillon. Laat op een matig vuur 20 tot 25 min. garen. Voeg intussen indien nodig wat water toe.

5. Dien warm op, haal het merg eruit om het met de saus te mengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content