Ingrediënten voor 4 personen

Voor de risotto:

  • 200 gr zware crème
  • Een snufje truffelolie
  • 80 gr Parmezaanse kaas
  • 120 gr Goudse kaas
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 400 gr Arborio-rijst
  • Een snufje witte wijn
  • 1 knoflookteen, gepeld
  • 120 gr witte ui
  • 200 gr uienmarmelade
  • Peper en zout naar smaak

Voor de Ossobuco:

  • 40 gr Portobello champignons
  • 60 gr verse champignons
  • 80 gr Groene koffiebonen
  • Gemalen rode peper
  • 40 gr verse rode peper
  • 200 ml rode wijn
  • 40 gr wortel
  • 40 gr prei
  • 120 gr tomaten
  • 1,2 kilo Ossobuco
  • Peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Voor de ossobuco:

  1. Marineer de ossobuco ongeveer een half uur met zout, peper en espressokoffie.
  2. In een aparte pot, bak het met de andere ingrediënten op laag vuur gedurende meer dan 45 minuten.
  3. Voeg de ossobuco toe aan deze bereiding en voeg de bouillon en een scheut rode wijn toe tot het vlees bedekt is.
  4. Wanneer het begint te koken, de licht gebrande koffiebonen toevoegen en langzaam 6 tot 8 uur koken (in een snelkookpan kan het slechts 2 uur duren).
  5. Verwijder de ossobuco en reduceer de saus tot 50% bij laag vuur

Voor de risotto:

  1. Kook de rijst met witte ui, knoflook en een scheutje witte wijn.
  2. Laat het 15-20 minuten koken op laag vuur.
  3. Voeg in een pan het sap van de ossobuco, de parmezaanse kaas, een scheutje truffelolie, de runderbouillon, de zware room en zout en peper.
  4. Kook het tot het glad en romig is.
  5. Serveer het met de ossobuco, smakelijk!