Voor 4:

1 kg ossenstaart (in stukken)

Boter

2 wortelen

1 ui

1/2 blikje tomatenpuree

2 l bruine fond

1 tl geplette witte peperkorrels

Zout

1 kruidentuiltje

3 fijngehakte tenen knoflook

Voor de afwerking:

ongeveer 3 el bruine roux

6 el brunoise van wortel

6 el gekookte erwten, sherry

Bereidingswijze:

Bak de stukken ossenstaart aan in boter. Versnij de wortelen en ui grof en doe bij het vlees. Laat 2 min. meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om. Bevochtig met de fond en kruid met de peperkorrels, zout, het kruidentuiltje en de knoflook. Breng langzaam aan de kook en laat ongeveer 40 min. zacht koken, tot de ossenstaart gaar is.

Giet de soep door een zeef en haal het vlees van het been. Snij het vlees in kleine blokjes en hou apart. Breng de soep weer aan de kook en bind met de bruine roux. Giet door een zeef en werk af met de wortelbrunoise (2 min. geblancheerd in lichtgezouten kokend water), het vlees en de erwten. Parfumeer de soep met een scheutje sherry.

Voor 4: 1 kg ossenstaart (in stukken)Boter2 wortelen1 ui1/2 blikje tomatenpuree2 l bruine fond1 tl geplette witte peperkorrelsZout1 kruidentuiltje3 fijngehakte tenen knoflookVoor de afwerking: ongeveer 3 el bruine roux6 el brunoise van wortel6 el gekookte erwten, sherryBereidingswijze:Bak de stukken ossenstaart aan in boter. Versnij de wortelen en ui grof en doe bij het vlees. Laat 2 min. meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om. Bevochtig met de fond en kruid met de peperkorrels, zout, het kruidentuiltje en de knoflook. Breng langzaam aan de kook en laat ongeveer 40 min. zacht koken, tot de ossenstaart gaar is.Giet de soep door een zeef en haal het vlees van het been. Snij het vlees in kleine blokjes en hou apart. Breng de soep weer aan de kook en bind met de bruine roux. Giet door een zeef en werk af met de wortelbrunoise (2 min. geblancheerd in lichtgezouten kokend water), het vlees en de erwten. Parfumeer de soep met een scheutje sherry.