Opgevulde Doyennépeertjes met Amaretto en chocolade soufflé

Voor 15 personen:

Voor 15 personen:

4 eigelen

4 eiwitten

125 g chocolade

50 g bloem

15 peertjes

honing

boter

citroen

1 vanillestokje

cantucci (Italiaanse koekjes)

Amaretto

eigeel

suiker

Koekjes beslag:

1/2 kg cassonade

50 g amandelen

50 g hazelnoten

300 g boter

2 lepels water

250 g bloem

Schil de peren, wrijf ze in met citroensap, schik ze in een ovenschotel, doe er wijn bij, honing, vanillestok en een schep suiker, start het kookproces op het vuur en laat de peren verder afgedekt in de oven garen op 150°C. Klop in een blender 2 eigelen op met 50 g suiker, doe er Amaretto bij en de catucci koekjes tot er een droge massa ontstaat. Dit is de vulling voor de peertjes.

Meng de ingrediënten voor de kletskoppen en bak de koekjes. Smelt de chocolade, klop 2 eigelen en suiker op en meng er de gesmolten chocolade onder, doe er 50 g bloem en suiker bij en spatel er voorzichtig 2 opgeklopte eiwitten onder. Stort dit in een vormpje en bak de soufflé in een oven. Maak een lichte karamel van suiker en water, dit is de saus om het bord mee te dresseren.

Haal de hoedje van de gare peertjes, hol ze een weinig uit met een lepel/ mesje (om bolletjes te maken) en duw er voorzichtig de vulling in. Lepel de karamel op het bord, plaats het peertje er op, een koekje en het hoedje van de peren, trek een streep met gesmolten chocolade, zet de soufflé er bij en versier eventueel met fruit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content