Open sandwich met Danablue-kaas

1 snede noten- of meergranen-notenbrood met rozijnen of andere vruchten (2,5 cm dik, met korst)

1 snede noten- of meergranen-notenbrood met rozijnen of andere vruchten (2,5 cm dik, met korst)

Danablue-kaas

knapperige sla

tomaat met smaak

milde mierikswortelsaus

grofgeplette noten naar keuze

rozijnen en pijnpitten

jonge radijzen

olijfolie

preireepjes, in frituurolie gebakken

Bestrijk het brood met de mierikswortelsaus (meng hiervoor geraspte mierikswortel, vers of uit een potje, met een lichte citroenmayonaise). Beleg met blaadjes sla en schijven tomaat (1 cm dik). Leg hierop een dikke snede Danablue-kaas (0,5 à 1 cm). Versier met grofgeplette noten, rozijnen, pijnpitten en dunne schijfjes radijs. Trek een streepje olijfolie over sandwich en bord (heen en terug) en kruid met zwarte peper van de molen. Werk af met knapperig gefrituurde preireepjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content