Open Deense aardappelsandwich met roggebrood

2465583

Voor 4:

Open Deense aardappelsandwich met roggebrood

Voor 4:

Deens roggebrood*

boter

enkele gekookte nieuwe aardappels

mayonaise

ringen van rode ui

bieslook

Snij enkele schijfjes van het roggebrood van ongeveer 5 mm dik. Besmeer een oppervlak met echte boter. Snij de aardappelen in schijfjes van 5mm dik en schik ze mooi op het brood. Leg er enkele uiringen bij en daarbovenop nog enkele koffielepeltjes mayonaise. Werk af met wat bieslook.

Tip: dit gerecht wordt gegeten als voorgerecht of als lunch. Vanzelfsprekend hoort hierbij een glas fris Deens bier of een glaasje aquavit.

* Het Deense roggebrood lijkt sterk op het Belgische. Het is te koop in de Scan Shops in Waterloo en Brussel. Daar koopt u ook een mix

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content