
Open Deense aardappelsandwich met roggebrood
14-06-2012, 15:13
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:47
Voor 4:

Voor 4:
Deens roggebrood*
boter
enkele gekookte nieuwe aardappels
mayonaise
ringen van rode ui
bieslook
Snij enkele schijfjes van het roggebrood van ongeveer 5 mm dik. Besmeer een oppervlak met echte boter. Snij de aardappelen in schijfjes van 5mm dik en schik ze mooi op het brood. Leg er enkele uiringen bij en daarbovenop nog enkele koffielepeltjes mayonaise. Werk af met wat bieslook.
Tip: dit gerecht wordt gegeten als voorgerecht of als lunch. Vanzelfsprekend hoort hierbij een glas fris Deens bier of een glaasje aquavit.
* Het Deense roggebrood lijkt sterk op het Belgische. Het is te koop in de Scan Shops in Waterloo en Brussel. Daar koopt u ook een mix
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier