Voor 4

400 g dunne rijstmie

1 rode paprika

3 lente-uitjes

1 kleine komkommer

1 flink handvol sojascheuten

1,5 el sesamolie, 2 el pindaolie

rijstazijn, sojasaus naar smaak

vissaus naar smaak

sap van 1 limoen

geraspte schil van 1 limoen

1,5 el ruwe rietsuiker

2 à 3 teentjes look

1 tl chilivlokken (of meer, naar smaak)

1 flink handvol ongezouten pinda's

1 bosje verse koriander

1/2 bosje verse munt

Bereidingswijze:

Kook de mie zoals op de verpakking staat (de kooktijd hangt af van de dikte), giet af en spoel onder koud water. Hak de paprika, de lente-uitjes en de komkommer in fijne reepjes. Hak de verse kruiden grof. Plet de teentjes look en hak fijn.

Stamp de pinda's fijn in een vijzel (of maal in een keukenmachine). Stamp de look, de suiker, de geraspte limoenschil en de chilivlokken fijn in de vijzel. Meng er het limoensap door, samen met een scheutje rijstazijn, de pindaolie, de sojasaus (start met 1,5 eetlepel, je kunt later altijd toevoegen), de vissaus (idem) en de sesamolie.

Meng de noedels, de gehakte groenten, de gehakte kruiden, de pinda's en de saus in een grote kom.

Serveer met wat kruiden en leg eventueel een paar schijfjes limoen op de salade.

Voor 4400 g dunne rijstmie1 rode paprika3 lente-uitjes1 kleine komkommer1 flink handvol sojascheuten1,5 el sesamolie, 2 el pindaolierijstazijn, sojasaus naar smaakvissaus naar smaaksap van 1 limoengeraspte schil van 1 limoen1,5 el ruwe rietsuiker2 à 3 teentjes look1 tl chilivlokken (of meer, naar smaak)1 flink handvol ongezouten pinda's1 bosje verse koriander1/2 bosje verse muntBereidingswijze:Kook de mie zoals op de verpakking staat (de kooktijd hangt af van de dikte), giet af en spoel onder koud water. Hak de paprika, de lente-uitjes en de komkommer in fijne reepjes. Hak de verse kruiden grof. Plet de teentjes look en hak fijn. Stamp de pinda's fijn in een vijzel (of maal in een keukenmachine). Stamp de look, de suiker, de geraspte limoenschil en de chilivlokken fijn in de vijzel. Meng er het limoensap door, samen met een scheutje rijstazijn, de pindaolie, de sojasaus (start met 1,5 eetlepel, je kunt later altijd toevoegen), de vissaus (idem) en de sesamolie.Meng de noedels, de gehakte groenten, de gehakte kruiden, de pinda's en de saus in een grote kom. Serveer met wat kruiden en leg eventueel een paar schijfjes limoen op de salade.