Oosterse salade van coquilles met algen

  • Moeilijkheid

60 g wakame

12 g tomaat in brunoise

5 g gekonfijte citroenschil in brunoise

4 grofgehakte verse amandelen

12 blaadjes waterkers

6 g hijiki

2 stengels fijngesneden pijpajuin

3 g geroosterde sesam

4 g sojasaus

3 g sushiazijn

13 g olijfolie

2 g sesamolie

3 g geraspte gember

4 jakobsschelpen

Limoen

Gelei van soja:

9 dl runderconsommé

1 dl sojasaus

8 blaadjes gelatine

7 g agaragar

Currymayonaise:

100 g mayonaise

2 g sojasaus

2 g kirsch

6 g honing

4 g madrascurry

puree van 1 avocado

2 g geraspte limoenzeste

zalmeitjes

Week de wakame en hijiki daags tevoren in water. Laat de hijiki een paar uur in soja marineren. Snij de wakame in julienne en snij de tomaat en gekonfijte citroenschil in brunoise. Hak de gepelde verse amandelen elk in vier tot vijf stukjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Knijp de hijiki goed uit. Snij de pijpajuin fijn. Meng al deze ingrediënten in een kom en voeg geroosterde sesamzaadjes, sojasaus, sushiazijn, olijfolie en een beetje geraspte gember toe.

Snij de coquilles in fijne plakjes en bewaar deze in de koelkast.

Bind de ingrediënten voor de sojagelei door de consommé en de sojasaus te laten koken. Voeg dan de agaragar toe. Laat afkoelen tot 50° en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Los alles op en stort uit op een plaat om het geheel te laten opstijven. Snij uit deze sojagelei kleine kubusjes of lange reepjes.

Breng de mayonaise op smaak met sojasaus, kirsch, honing en madrascurry. Doe deze mayonaise in een spuitzak om op het bord egale lijnen te kunnen spuiten.

Maak van een rijpe avocado een puree en breng op smaak met een beetje limoensap en zeste. Marineer de coquilles kort in sojasaus, sap van een halve limoen, peper van de molen en fleur de sel.

Dresseer de avocado op het bord, daarop de salade en bovenop de schijfjes coquille. Werk af met wat hijiki, dotjes currymayonaise, zalmeitjes en kubusjes of reepjes sojagelei naast de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content