Oosterse krabsla met tomatenaspic

  • Moeilijkheid

Voor 20 hapjes:

Voor de aspic:

6 lente-uitjes

1 teen knoflook

1 el olijfolie

4 dl tomatensap

1 el suiker

1 tl sambal

2 el gelatinepoeder

2 el koud water

2 el basilicum

1 el wittewijnazijn

Voor de krabsla:

1 rode peper

4 lente-uitjes

2 el koriander

250 g vers krabvlees

sap van 1 limoen

2 el olijfolie

zout

Snij de lente-uitjes en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uitjes en knoflook. Voeg tomatensap, suiker en sambal toe. Kruid met zout en peper, en laat 5 minuten zacht koken. Laat de gelatine enkele minuten weken in het water en verwarm dan op een laag vuur tot de gelatine is opgelost.

Voeg de gelatine, basilicum en azijn toe aan het tomatenmengsel en giet het in een ondiepe schaal. Laat de aspic afkoelen en opstijven in de koelkast. Snij intussen de peper, lente-uitjes en koriander fijn. Meng alle ingrediƫnten voor de krabsla en kruid met zout. Verdeel de krabsla over Chinese lepels. Snij blokjes of steek vormpjes uit de aspic en leg ze op de krabsla.

* Kooktijd: 20 minuten, plus enkele uren opstijven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content