Omeletflensjes met fijne kruiden, krabmayo en tomaten

Voor 4 personen
  • 6 eieren
  • 6 el room
  • 2 el gesmolten boter
  • 1/2 tl piment d’Espelette
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • 2 el fijngehakte kervel
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 2 el boter
  • 250 g vers krabvlees
  • 4 el mayonaise
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 2 kropjes little gem
  • peper en zout
Bereiding
  1. Klop de eieren los met de room, gesmolten boter, piment d’Espelette, zeezout en de helft van de kruiden.
  2. Smelt een halve eetlepel boter in een antiaanbakpan van 20 cm diameter en giet er een kwart van de eieren in. Bak de omelet op een matig vuur tot de eieren net gestold zijn.
  3. Laat op een bord glijden en afkoelen. Maak nog 3 omeletflensjes met de rest van de boter en eieren.
  4. Meng de krab met de mayonaise, citroenschil en -rasp. Kruid met peper en zout.
  5. Ontpit en ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de sla in fijne reepjes.
  6. Vouw de omeletflensjes in vier en vul met de sla, krabmayo en tomaten. Geef er nog wat stokbrood bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content