© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 eieren
  • 3 el melk
  • peper en zout
  • 250 g bloemkool
  • 150 g geitenkaas
  • 50 mascarpone
  • 1 el parmezaan
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 eierdooier
  • 1 dl kruidenolie (olijfolie gemengd met kruiden zoals basilicum en peterselie)
  • 1,5 dl peterseliecoulis (kook 3 bosjes peterselie gaar en pureer met 1 dl groentebouillon)
  • takjes peterselie om te frituren
  • 100 g grijze garnalen

Kook de bloemkool gaar in zout water. Hou een paar stukjes apart en bak deze lichtjes aan als garnituur. Bak dunne omeletten in een pan en leg ze open op tafel.

Meng stukjes bloemkool door de kaas, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de eierdooier toe. Leg dit mengsel op de omelet en rol op. Leg de omeletten op een beboterde plaat en zet 10 minuten in de oven op 80°.

Haal uit de oven, leg er de grijze garnalen bovenop, giet kruidenolie en peterseliecoulis rondom, en garneer met een stukjes gebakken bloemkool en gefrituurde peterselie.

(Recept De Karmeliet)

Kook de bloemkool gaar in zout water. Hou een paar stukjes apart en bak deze lichtjes aan als garnituur. Bak dunne omeletten in een pan en leg ze open op tafel. Meng stukjes bloemkool door de kaas, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de eierdooier toe. Leg dit mengsel op de omelet en rol op. Leg de omeletten op een beboterde plaat en zet 10 minuten in de oven op 80°. Haal uit de oven, leg er de grijze garnalen bovenop, giet kruidenolie en peterseliecoulis rondom, en garneer met een stukjes gebakken bloemkool en gefrituurde peterselie.(Recept De Karmeliet)