Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg mosselen
  • boter
  • selderij
  • peper
  • 10 eieren
  • 5 el melk
  • zout
  • 50 g oesterzwammen
  • 100 g garnalen

Maak de mosselen schoon en stoom ze net gaar in boter met grof gesneden selderij en veel peper van de molen. Laat ze enigszins afkoelen en haal ze uit de schelpen. Klop de eieren los met de melk, kruid met peper en zout.

Snijd de oesterzwammen in kleinere stukken en verwijder de sponsachtige uiteinden. Bak de oesterzwammen in boter. Voeg de eierstruif toe en maak een mooie omelet ervan. Voeg pas op het einde de mosselen en garnalen toe.

Tip: In veel kuststeden en ook in de polders wordt een omelet vaak afgewerkt met mosselen, soms vers, soms in het zuur.

Maak de mosselen schoon en stoom ze net gaar in boter met grof gesneden selderij en veel peper van de molen. Laat ze enigszins afkoelen en haal ze uit de schelpen. Klop de eieren los met de melk, kruid met peper en zout. Snijd de oesterzwammen in kleinere stukken en verwijder de sponsachtige uiteinden. Bak de oesterzwammen in boter. Voeg de eierstruif toe en maak een mooie omelet ervan. Voeg pas op het einde de mosselen en garnalen toe.Tip: In veel kuststeden en ook in de polders wordt een omelet vaak afgewerkt met mosselen, soms vers, soms in het zuur.